lördag, september 25

lilla fågel blå

I morse (eller ja, då jag klev upp..) när jag kom in i vardagsrummet hördes en hög smäll mot fönstret och fågelfjädrar och damm flög utanför. Då jag öppnade balkongdörren och kikade ut fick jag mina farhågor besannade - ännu en fågel som flugit in i fönstret. Det här är andra gången sen vi flyttade in hit och det är två gånger för mycket för mig. 

Första gången det hände så var fågeln redan död då jag upptäckte den, troligtvis för att den hade legat ett tag, men nu när jag fann den låg den fortfarande och kippade efter andan. Jag tog på mig vantar och lyfte den till skuggan, sen ringde jag pappa och frågade vad jag skulle göra. Fast egentligen visste jag redan svaret - att det inte fanns något att göra utan bara låta den försöka återhämta sig. Jag grinade och var jätteledsen, kände mig inte på topp för sånt här. I alla fall, när jag gick ut för att kolla till den igen så var den död. Så jag hämtade en plastpåse att lägga den i och när jag lyfte upp den var den fortfarande varm och nacken bara hängde :( Ingen bra start på dagen. 

Jag har kollat runt lite på internet efter tips och det vettigaste verkar vara att sätta upp dekaler av rovfågel eller uggla på fönstret. Så, det är bara att införskaffa!  

4 kommentarer:

Adam sa...

När du skrev att du lyfte upp fågeln så tänkte jag på scenen i lejonkungen, uppe på berget med Simba.

H sa...

Ja, det var ju exakt så jag gjorde? O: haha! Det är bra Adam, nu blev mitt död-fågel-minne lite mindre sorgligt (:

SOFÄ sa...

Nej fy så tråkigt! :( det är ju inte sånt man vill vara med om. Undra varför fåglarna tycker så mycket om ert fönster så att de måste flyga dit? En annan idé vore kanske att göra som man brukar göra vid jordgubbsland och andra planteringar som man inte vill att fåglar ska röra - hänga upp blänkande saker. Typ cdskivor som blänker i solen, eller något mojs av folie? Jag tror det finns att köpa folieserpentiner eller liknande för att skrämma bort fåglar. Hm, frågan är om det funkar på vintern?
Hoppas fågelsjälvmorden upphör snarast! Kram Hannah!

H sa...

Ja eller hur :/ Jag tycker det är extra konstigt nu också då vi har en sån där byggställning utanför fönstret? Men men. Ja jag läste runt lite om sånt också, men jag vill nog hellre ha fåglar på fönstret, finare också, sånt måste man ju alltid tänka på, hehe d: Tack Sofä (: