söndag, mars 7

söndag

Funderar på vad man ska äta till middag, om man ska orka diska och laga något nytt.. eller äta köttfärsbiffarna från igår. Ja, jag gjorde köttfärsbiff för första gången igår, haha. Dem blev mycket goda, skulle behövt lite mer svartpeppar bara. 

Recept på (LCHF-) köttfärsbiffar: 

4 personer (ca 12 biffar)

500 gram bland-, nöt-, älg- eller kalvfärs
1 gul lök
2,5 msk krossade linfrön (istället för ströbröd)
1 dl grädde
1 ägg
salt och peppar
1 krm mald muskotnöt
smör till stekning

Hacka löken fint och bryn den. Blanda ägg, färs, kryddor och lök. Tillsätt grädden och de krossade linfröna. Forma till biffar och bryn dem i smör. Efterstek på låg värme i ca 10 minuter.  

Spara skyn från stekningen, tillsätt vatten och grädde (eller cremé fraiche), låt puttra. 

Inga kommentarer: